Cel mai mare producator ungar de medicamente, Richter Gedeon, a anuntat in luna octombrie ca a achizitionat lantul romanesc de distributie de medicamente Pharmafarm, refuzand insa sa precizeze detalii financiare despre aceasta tranzactie.

Aceasta tranzactie, parafata la Targu Mures de catre compania Armedica Trading S.R.L, detinuta in proportie de 99,9% de Richter, administrator al retelei de distributie in Romania a grupului ungar, "se conformeaza strategiei Richter de a-si intari pozitia pe piata romaneasca", a anuntat Richter Gedeon.

Richter a achizitionat o participatie de 95,78% din Pharmafarm, ce detine un lant de 14 farmacii in trei judete din Romania.

Citeste si:

Subsidiara romaneasca a Richter va administra reteaua de distributie, detinand o cota de piata de aproximativ 2,5% iar compania PharmaNet, controlata in proportie de 100% de Armedica, va prelua activitatile de retail.

Richter a adaugat ca se asteapta ca nivelul cotei sale pe piata distributiei de farmaceutice din Romania sa se ridice la 7%.