Consiliul Concurentei a aprobat, in data de 20 decembrie 2007, achizitia distribuitorului de medicamente PharmaFarm Cluj-Napoca de catre Armedica Trading, divizia pentru strategii de dezvoltare din Romania a Richter Gedeon, potrivit unui comunicat al grupului ungar.

Cel mai mare producator ungar de medicamente, Richter Gedeon, a anuntat in luna octombrie ca a achizitionat lantul romanesc de distributie de medicamente Pharmafarm, refuzand insa sa precizeze detalii financiare despre aceasta tranzactie.

Aceasta tranzactie, parafata la Targu Mures de catre compania Armedica Trading S.R.L, detinuta in proportie de 99,9% de Richter, administrator al retelei de distributie in Romania a grupului ungar, "se conformeaza strategiei Richter de a-si intari pozitia pe piata romaneasca", a anuntat Richter Gedeon.

Richter a achizitionat o participatie de 95,78% din Pharmafarm, ce detine un lant de 14 farmacii in trei judete din Romania.

Subsidiara romaneasca a Richter va administra reteaua de distributie, detinand o cota de piata de aproximativ 2,5% iar compania PharmaNet, controlata in proportie de 100% de Armedica, va prelua activitatile de retail.

Richter a adaugat ca se asteapta ca nivelul cotei sale pe piata distributiei de farmaceutice din Romania sa se ridice la 7%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Sensiblu livrează produsele acasă în maximum o oră prin platforma Tazz by eMAG
Setari Cookie-uri