Concurenta investigheaza preluarea Ductil Steel Buzau de catre Mechel

Consiliul Concurentei (CC) va lua o decizie cu privire la concentrarea economica ce ar urma sa se realizeze prin preluarea Ductil Steel Buzau, de catre Mechel International Holdings AG, Elvetia, in luna aprilie a acestui an.

Potrivit comunicatului, Consiliul Concurenta a primit, in luna noiembrie 2007, notificarea acestei concentrari economice si a inceput o investigatie, din analiza preliminara reiesind ca partile implicate sunt concurente pe unele dintre pietele relevante definite.

“Ca urmare, in vederea stabilirii compatibilitatii concentrarii economice cu un mediu concurential normal, Consiliul Concurentei a dispus, in decembrie 2007, declansarea unei investigatii, avand ca obiect posibila incalcare a prevederilor art.12 din Legea Concurentei, prin crearea sau consolidarea unei pozitii dominante care ar putea conduce la restrangerea concurentei pe piata romaneasca, ca rezultat al acestei concentrari economice”, se mentioneaza in comunicat.

O decizie cu privire la aceasta operatiune urmeaza a fi luata in termen de maximum 5 luni de la primirea notificarii de concentrare economica.

Ductil Steel Buzau este activa pe piata otelului, sub forma semifabricatelor, a produselor lungi (otel beton, sarma laminata) si a produselor trase.

Mechel International Holdings AG este prezenta pe piata din Romania, prin cele doua fabrici Mechel Steel Targoviste si Mechel Steel Campia Turzii, ambele active in domeniul siderurgic.

Consiliul Concurentei invita partile terte interesate sa ii prezinte eventualele observatii sau puncte de vedere, in legatura cu modul in care operatiunea notificata le afecteaza sau le poate afecta propria activitate, pana pe 21 ianuarie anul in curs.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri