RA-APPS va selecta prin negociere directa firma care va consolida Palatul Victoria, dupa ce a treia licitatie a fost un esec, legislatia permitand folosirea acestei metode in scopul contractarii lucrarilor din bani publici efectuate la obiective strategice, precum cladirea Guvernului.
Doar doua firme, respectiv Bog'Art si Rotary, au depus oferte pentru consolidarea Palatului Victoria pana marti, 8 ianuarie. Potrivit oficialilor RA-APPS, licitatia va fi anulata, urmand sa fie deschisa o procedura de negociere, cu publicarea prealabila a unui anunt de participare.

Secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, declara, la sfarsitul anului trecut, ca firma care va efectua lucrarile de consolidare a Palatului Victoria va fi selectata prin negocierie directa, daca a treia licitatie va esua, fie din cauza depunerii unui numar insuficient de oferte, fie din cauza inscrierii unor firme care nu corespund cerintelor.

In cazul licitatiilor restranse, numarul minim al candidatilor nu poate fi mai mic de cinci. In plus, in cazul lucrarilor efectuate la obiectivele strategice, cum este cladirea guvernului, firmele executante trebuie sa detina certificat ORNISS. O alta conditie este ca firmele ofertante sa detina autorizatie de la Comisia Nationala a Monumentelor Istorice, avand in vedere ca Palatul Victoria este o cladire istorica.

In cazul imobilelor care intra in categoria obiectivelor strategice, legea permite selectarea executantului prin negociere directa, insa oficialii au preferat sa organizeze licitatii "pentru un plus de trasparenta".
Palatului Victoria se incadreaza in clasa I de risc seismic - constructie cu risc ridicat de prabusire la cutremure. Durata de executie este de doi ani.

In urma consolidarii, structura Palatului Victoria va ajunge la nivelul de protectie seismica corespunzator coeficientelor de risc seismic II - III, ceea ce inseamna ca probabilitatea de prabusire este redusa, iar degradarile structurale nu afecteaza semnificativ siguranta cladirii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri