Retailerul Profi Rom Food a platit 25,2 milioane lei ( mil. pentru lantul de noua supermarketuri Albinuta pe care l-a achizitionat in vara lui 2007 de la societatea lituaniana Maxima LT, potrivit informatiilor publicate in Monitorul Oficial.

Profi Rom Food a cumparat in 2007 lantul de supermaketuri Albinuta, fara a preciza insa valoarea tranzactiei. In urma acestei preluari, reteaua de discount Profi Rom Food numara in prezent in Romania 44 de unitati.

In momentul derularii tranzactiei, Albinuta Shops opera un lant de noua magazine in Bucuresti. Albinuta Shops a avut in 2006 pierderi de 350.000 lei, mult mai mici decat cele din 2005, cand compania a inregistrat pierderi in valoare de 13,4 milioane lei.

Profi Rom Food este detinuta de grupul franco-belgian, Louis Delhaize. Grupul a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de peste 11 miliarde euro. La nivel mondial, compania detine si retelele de supermarketuri Match si Smatch, magazinele specializate in gradinarit Truffaut, magazinele de animale Animalis, precum si cybermarketurile prin Internet Houra.fr.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si