Valoarea totala a productiei de mobila din Romania va pastra anul acesta cel putin acelasi ritm de crestere de 8% inregistrat in 2007 cand acest indicator s-a situat la un nivel de circa 1,785 miliarde euro, potrivit estimarilor Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania (APMR).

"Consideram ca rezultatele principalilor indicatori tehnico-economici in noul an, respectiv in anul 2008, se vor situa cel putin la nivelul celor din anul anterior, cand rezultatele au fost cu 8% peste cele ale anului 2006 in privinta productiei si exportului de mobila din Romania, cu toate dificultatile care au aparut pe parcursul intregului an", a declarat, citat de NewsIn, presedintele APMR, Aurel Rizea.

Potrivit acestuia, volumul exportului de mobila din Romania inregistrat in 2007 se va situa in jurul valorii de 1,045 miliarde euro, iar importul va inregistra o valoare de peste 390 milioane euro, dupa centralizarea datelor oficiale. Principalele tari spre care Romania exporta sunt Franta, Germania, Italia, Anglia, Olanda si SUA, iar primele trei tari de unde importa Romania sunt Italia, Germania si Polonia.

Piata interna de mobila din Romania se va situa pentru anul 2007 in jurul valorii de 1,150 miliarde euro, din care circa 75 % va fi asigurata din productia autohtona, potrivit prognozelor APMR.

Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania (APMR) a fost infiintata in anul 1992. APMR este o organizatie nonprofit, cu personalitate juridica, a carei activitate este finantata in principal din cotizatiile membrilor sai. In prezent, APMR are un numar de 450 membri, din care 245 sunt producatori de mobila.

Ponderea productiei de mobilier a companiilor membre APMR in totalul productiei pe tara reprezinta peste 55% si mai mult de 60% din exportul total de mobila, potrivit paginii de internet a asociatiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Producatorul de mobila Lemet apasa pedala extinderii