O delegatie a companiei Meinl Airports International a avut, miercuri, o intrevedere cu presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, in cadrul careia s-au discutat posibilitatile prin care austriecii pot sprijini dezvoltarea aeroportului clujean, scrie NewsIn.

Potrivit lui Nicoara, delegatia condusa de presedintele Consiliului de Administratie a companiei, austriacul Roman Himmler, si-a aratat disponibilitatea sa sprijine aeroportul clujean cu investitii sau cu o intrare in actionariat.

„Si-au exprimat disponibilitatea de a colabora cu Consiliul Judetean Cluj referitor la dezvoltarea viitoare a aeroportului clujean si prin a se implica in cautarea, identificarea si evaluarea unor viitoare locatii pentru aeroport. Pentru noi este evident acum ca in perioada anului 2015, pe masura ce va avea zboruri mai multe si avioane mai mari, aeroportul va trebui mutat, sa schimbam locatia. E un proiect care trebuie inceput acum, pentru ca in urmatorii 10 ani sa fie finalizat”, a afirmat Nicoara, care a anuntat in urma cu cateva luni ca a identificat cateva posibile locatii pentru viitorul aeroport insa a refuzat sa dea orice detaliu, deoarece nu avea inca date suficiente.

O delegatie a Meinl Airports este asteptata la Cluj cu o oferta concreta. „Expertiza pe care acest grup international o are in dezvoltarea aeroporturilor in intreaga lume aduce un mare avantaj pentru a putea sa facem din Aeroportul Cluj un aeroport regional, chiar pentru partea de est a Europei”, a spus presedintele CJ Cluj. Potrivit estimarilor proprii ale Aeroportului International “Cluj-Napoca” in anul 2010 traficul intern si extern va atinge 400.000 de pasageri.

In paralel cu aceasta crestere, CJ Cluj si conducerea aeroportului deruleaza un proiect de dezvoltare care include construirea unui nou terminal de pasageri, a unui terminal cargo si prelungirea pistei la 3.500 de m, pentru a putea permite aterizarea oricarui tip de avion de pasageri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
"Bilantul" penal al sefilor de CJ, tot mai consistent