Grupul Farmexim, din care fac parte distribuitorul de medicamente Farmexim, lantul de farmacii HelpNet si cel de cosmetice GreenNet, a inregistrat, la sfarsitul anului 2007, o crestere cu 5% a cifrei de afaceri, pana la valoarea de 205 milioane de euro, peste asteptarile companiei.

Distribuitorul de medicamente Farmexim a raportat o cifra de afaceri de 150 de milioane de euro in 2007, un avans de 35% fata de anul precedent. Lantul de farmacii HelpNet a incheiat anul 2007 cu o crestere a afacerilor de 38% fata de 2006, potrivit asteptarilor oficialilor companiei. Cresterea obtinuta este pusa pe seama reorientarii strategiei, centrata acum pe client.

“Desi per ansamblu in vara acestui an vanzarile de medicamente au avut de suferit ca urmare a unor incertitudini legislative, cei 18 ani de experienta ne-au ajutat sa facem cu succes fata acestor provocari si sa avem o crestere aproape dubla in comparatie cu media pietei”, a declarat Ovidiu Buluc, director general Farmexim S.A.

Compania isi propune ca in 2008 sa ramana intre primii 3 distribuitori de medicamente din Romania si sa ajunga la o cifra de afaceri mai mare cu 25% fata de cea realizata in 2007.

Pentru 2008, compania isi propune sa-si consolideze pozitia de pe piata si sa continue investitiile, in vederea diversificarii serviciilor si cresterii calitatii acestora.

“Speram ca ne vom putea desfasura activitatea intr-un climat economic si legislativ stabil care sa ne permita sa ne tinem promisiunile”, a incheiat Ovidiu Buluc.

Farmexim, Help Net si Green Net, membre ale grupului Farmexim, sunt companii private cu actionariat 100% romanesc. Farmexim a fost infiintata in anul 1990, fiind prima companie de import si distributie de produse farmaceutice din Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
11 Farmacii Help Net sunt deschise non-stop in Bucuresti si in tara