Petrom are doi noi membri in cadrul Directoratului companiei, Siegfried Gugu si Gerald Kappes, care-i inlocuiesc pe Werner Schinhan si pe Werner Ladwein
Cei doi noi membri nu vor prelua insa si functiile lui Werner Schinhan si Werner Ladwein, care au parasit compania la sfarsitului anului 2007.

Directoratul Petrom are sapte membri, directorul general executiv Mariana Gheorghe, directorul financiar Reinhard Pichler, Johann Pleininger, Siegfried Gugu, Jeffrez Rinker, Tamas Mayer si Gerald Kappes.

"Petrom este administrata intr-un sistem dualist, de catre un Directorat, sub supravegherea unui Consiliu de Supraveghere. Membri Directoratului sunt numiti de catre Consiliul de Supraveghere si nu pot fi in acelasi timp membri ai Consiliului de Supraveghere", precizeaza comunicatul.

Membri Directoratului Petrom sunt: Mariana Gheorghe, presedinte al Directoratului Petrom, ce detine functia de director general executiv si are responsabilitatea gestionarii si coordonarii generale a companiei; Reinhard Pichler care este director financiar; Johann Pleininger responsabil pentru Divizia de Explorare si Productie; Siegfried Gugu, care raspunde de Divizia Servicii Explorare si Productie; Jeffrey Rinker responsabil pentru Divizia Rafinare; Tamas Mayer responsabil al Diviziei marketing si Gerald Kappes, care raspunde de Divizia Gaz, Divizia Energie si Divizia Produse Chimice.

Petrom exploateaza rezerve de petrol si gaze estimate la 1 miliard barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si 593 de statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 211 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

In 2006, cifra de afaceri a Petrom a fost de 3.709 milioane euro. In urma majorarii capitalului social, OMV detine 51,011% din actiunile Petrom. Autoritatea pentru Valorificare Activelor Statului (AVAS) detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea SA detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,026%, iar un procent de 6,214% apartine actionarilor minoritari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri