Cresterea cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul cu 17,3% in primele 11 luni ale anului trecut a provenit in special din vanzarea de marfuri alimentare, bauturi si tutun, care a avansat cu 27,7%, in timp ce vanzarile de produse nealimentare au urcat intr-un ritm usor mai temperat, de 7,8%.

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul, fara autovehicule si motociclete, a urcat in luna noiembrie 2007 cu 1,7% fata de luna precedenta, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS). In luna noiembrie, vanzarile de produse nealimentare au crescut cu 19,7% fata de octombrie, in timp ce vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au scazut cu 16,8% fata de luna precendenta.

Afacerile comerciale, care exclud comertul cu autovehicule si motociclete, au sporit in luna noiembrie a anului trecut cu 17,8% fata de luna similara din 2006, sustinute de vanzarea de produse alimentare, bauturi si tutun (+28,2%), vanzarile de produse nealimentare avansand cu 9,2%.

Cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor si comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule a inregistrat o crestere cu 25,9% in primele 11 luni ale anului trecut fata de aceeasi perioada din 2006. Avansul din acest interval a provenit in special de la cresterile inregistrate din vanzarile de carburanti (+52,8%), in timp ce afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete au sporit cu 14,3%.

In luna noiembrie din 2007, la capitolul comertului cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor si comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, cifra de afaceri a inregistrat o crestere cu 29,7% fata de luna similara din 2006. Aceasta crestere a fost motivata in special prin avansul comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule (+41,6%), cresterea comertului cu autovehicule si motociclete fiind de 24,1%.

Citeste si:

Comparativ cu luna precedenta, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor si vanzarea de carburanti a urcat cu 26,5% in noiembrie, ca urmare a avansului cu 65,8% al vanzarilor de autovehicule si motociclete, in vreme ce comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule a scazut cu 13,5%.

"Activitatea de servicii de piata pentru populatie in luna noiembrie 2007 a inregistrat o cifra de afaceri cu 2,6% mai mica comparativ cu luna noiembrie 2006, 2006, determinata in principal de activitatea jocurilor de noroc (-29,3%). Cresteri semnificative au avut loc la activitatea hotelurilor si restaurantelor (+32,2%)", se mai arata in comunicatul Statisticii.

Volumul cifrei de afaceri la capitolul servicii de piata pentru populatie a crescut usor - cu 1,7% - in primele 11 luni ale anului trecut fata de perioada similara din 2006.