Fabrica Egger de la Radauti a demarat productia placilor din material lemnos

Grupul austriac Egger a inceput productia placilor de material lemnos la fabrica proprie din Radauti, productia fiind destinata, potrivit conducerii firmei austriece, atat pietei din Romania, cat si exportului.

Placile de material lemnos urmeaza sa fie distribuite in Ucraina, Bulgaria, Turcia, dar si in Orientul Mijlociu si Indepartat si in Asia de sud si de est.

Directorul Egger Group, Michael Egger, a declarat, joi, ca fabrica din Radauti este una din cele mai ample investitii de tip green-field din Romania si se ridica la 210 milioane de euro. Egger a aratat ca investitia de la Radauti s-a concretizat ca cea mai noua si moderna fabrica a grupului, productia de placi de material lemnos demarand inca de la mijlocul lunii decembrie 2007.

Tehnologia consta in cele mai noi utilaje existente, astfel incat fabrica Egger din Romania este una din cele mai moderne fabrici de prelucrare a lemnului din lume. Capacitatea de productie a PAL-ului brut este de 600.000 metri cubi / an. De asemenea, aproximativ 80% din placile aglomerate brute vor fi prelucrate superior si distribuite pe piata ca placi melaminate (MFC).

„Suntem deosebit de mandri ca am reusit sa ne respectam planurile initiale. Multe lucruri se datoreaza sprijinului autoritatilor care au inteles impactul pozitiv al proiectului nostru asupra comunitatii locale din diferite puncte de vedere, cum ar fi crearea de locuri de munca, infrastructura si atragerea de noi investitii. Partenerii nostri romani din domeniul constructiilor si furnizorii de lemn – am inceput sa cream stocurile de lemn in luna august a acestui an – au jucat un rol foarte important in succesul si implementarea la timp a proiectului”, a declarat Michael Egger


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri