Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice Transelectrica va investi 1,415 miliarde lei in urmatorii cinci ani, pentru reabilitarea si retehnologizarea statiilor electrice de transformare, a declarat, potrivit NewsIn, directorul general al companiei, Stelian Alexandru Gal.

"Investitiile nu difera foarte mult ca tip de lucrari pentru acesti ani, ei vor fi distribuiti in reabilitarea si retehnologizarea statiilor electrice de transformare apartinand retelelor electrice de transport", a precizat pentru NewsIn, Stelian Gal.

Directorul general al Transelectrica a mai spus ca banii vor fi alocati totodata si unui alt tip de proiect de dezvoltare, si anume pentru dezvoltarea interconexiunilor cu tarile vecine: Serbia, Republica Moldova si Turcia.

"Al treilea tip de proiect care va beneficia de acesti bani ar fi al sistemul de conducere a sistemului energetic", a mai afirmat directorul general al transportatorului de energie.

Transportatorul de energie a esalonat aceste investitii pentru urmatorii cinci ani astfel: in 2008, se vor efectua investitii in valoare de 274,57 milioane lei, in 2009 se vor face investitii de 237,16 milioane lei, in 2010 vor fi investite 293,72 milioane lei, in 2011investitiile se ridica la 317,88 milioane lei, iar pentru 2012 sunt anuntate investitii de 292,45 milioane lei.

Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica" este operatorul de transport de energie electrica si de sistem din Romania. Transelectrica este listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) din 29 august 2006. Statul detine 73,7% din capitalul social al companiei, in timp ce Fondul Proprietatea detine 13,5% din actiuni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si