Grupul francez Saint-Gobain a achizitionat prin intermediul subisidiarei sale Saint-Gobain Isover Austria firma romaneasca DBW SRL din Ploiesti, producator de vata minerala. Astfel, se vor investi 25 de milioane de euro pentru a extinde aria de activitate a companiei. Potrivit unui comunicat dat publicitatii de Saint-Gobain, in urma acestei investitii, la Ploiesti va fi infiintata si o linie de productie de vata de sticla, cu o capacitate de aproximativ 20.000 de tone. Noua activitate va presupune angajarea a aproape 100 de persoane. In comunicatul grupului francez se precizeaza ca DBW are, in prezent, circa 100 de angajati si realizeaza o cifra anuala de afaceri de 5,6 milioane de euro.

Divizia Isover a Saint-Gobain este prezenta in Romania de mai multi ani, prin intermediul unei reprezentante comerciale.

Jumatate din productia de la Ploiesti va avea ca destinatie piata romaneasca, iar cealalta jumatate va fi livrata in statele din regiune.

Grupul francez produce si distribuie o gama larga de materiale, printre care sticla-geam, abraziv, ceramica, izolatii, articole plastice si ambalaje. Anul trecut, Saint-Gobain a mai preluat in Romania compania Rompoliner.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Furdui: Ne-am atins apogeul de dezvoltari in "Manhattan-ul" Bucurestiului