Grupul belgian Delhaize, prezent la noi in tara prin lantul de supermarketuri Mega Image a inregistrat in 2007 venituri totale de 165,5 milioane euro in Romania si Indonezia, in crestere cu 20,9% fata de anul precedent, potrivit datelor financiare publicate de companie.
In ultimul trimestru din 2007 veniturile Delhaize din Romania si Indonezia au crescut cu 18,8% comparativ cu perioada similara din 2006. Reteaua de supermarketuri operata de retailer pe pietele emergente includea la finele anului trecut 78 de unitati, cu zece mai multe decat in 2006.

Din totalul magazinelor, 56 de unitati erau operate in Indonezia, iar restul de 22 in Romania. Pana la finele acestui an grupul intentioneaza sa mai deschida 15 magazine noi pe pietele emergente, dintre care sase in Romania.

La nivel mondial, Delhaize Group a raportat in 2007 venituri totale de 19 miliarde euro, in scadere cu 1,4% fata de anul 2006 cand a inregistrat venituri totale de 9,2 miliarde euro. Aceasta scadere s-a datorat deprecierii dolarului american cu 8,4% in raport cu euro, comparativ cu nivelul din 2006. Totusi, luand in considerare aceasi rata de schimb valutar din 2006, veniturile Delhaize Group au crescut cu 4,9% in 2007.

Compania a incheiat anul trecut cu o retea de 2.545 magazine. Grupul este prezent in sapte tari, pe trei continente, cu un numar de peste 130.000 angajati in intrega lume. Delhaize Group este listat la bursa din New York.

In Romania, Delhaize Group este prezent prin reteaua de bunuri de larg consum Mega Image. Fondat in 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanturi de supermarketuri din Romania avand in prezent 22 magazine in Bucuresti, Constanta si Ploiesti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri