"Intentia noastra de a deschide cel putin doua magazine Selgros in acest an, a ramas valabila. Noul magazin Selgros din Braila se afla momentan in constructie, iar inaugurarea lui va avea loc in aceasta primavara. Planul nostru de expansiune prevede deschiderea a cel putin 21 de magazine in cele mai importante orase din Romania, in urmatorii ani", au declarat, potrivit NewsIn, reprezentantii Selgros Romania.

Acestia au adaugat ca investitia medie pentru un magazin Selgros a urcat de la 15 milioane euro la circa 20 milioane euro, principalele motive pentru aceasta crestere fiind preturile ridicate ale terenurilor si costurile ridicate pentru constructii. Suprafata de vanzare a noilor magazine va fi de circa 10.000 metri patrati.

Selgros Cash&Carry Romania vrea sa se concentreze anul acesta pe langa deschiderea de noi magazine si pe consolidarea celor 16 unitati existente. "Un alt punct important in strategia companiei Selgros din acest an este canalizarea fortelor si mai mult in directia clientilor Horeca si a revanzatorilor" au precizat oficialii Selgros.

Citeste si:

Reteaua Selgros detine in prezent, 16 centre comerciale in Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Targu Mures, Cluj Napoca, Oradea, Arad, Timisoara, Craiova, Bacau, Galati, Suceava, Iasi si Constanta.

Selgros Cash&Carry are ca asociati concernele germane Rewe Gruppe Koeln si Otto-Versand Hamburg si a intrat pe piata romaneasca in 2001, prin deschiderea primului magazin la Brasov unde se afla si sediul administrativ. Grupul nemtesc Rewe a vandut in 2006 pe piata romaneasca produse in valoare de 1,05 miliarde euro, in crestere cu 34,7% fata de anul precedent.