Aeroportul International Cluj-Napoca a inregistrat in 2007 o crestere a numarului de pasageri de 60% mai mult fata de 2006, iar pentru 2008 autoritatile se asteapta ca numarul pasagerilor sa atinga 700.000, ceea ce inseamna o crestere de 79% fata de anul trecut, potrivit NewsIn.
“Aeroportul International Cluj-Napoca a cunoscut o crestere fara precedent a traficului in anul 2007 datorita atragerii de noi companii, cresterii numarului de frecvente, introducerii de noi zboruri regulate si charter”, se arata intr-un comunicat de presa de duminica al Consiliului Judetean Cluj, care are in subordine aeroportul.

Astfel, anul trecut, 390.521 de pasageri au calatorit pe aeroportul clujean, din care pe curse interne 123.482 - crestere procentuala de 29% fata de 2006 – iar pe curse externe 267.039 de pasageri, ceea ce reprezinta o crestere procentuala de 79% fata de anul 2006. In 2007, Aeroportul International Cluj-Napoca a introdus zboruri directe spre Londra, Roma, Bari, Madrid si Barcelona si cu 40% mai multe zboruri spre destinatii turistice, fata de 2006, respectiv spre Grecia, Egipt, Turcia, Tunisia, Malta.

Previziunile de trafic de pasageri pentru 2008 arata ca 700.000 de persoane vor folosi serviciile aeroportului clujean, fiind introduse patru curse externe noi. Acestea sunt cursele Wizz Air spre Dortmund (din 28 februarie), Valencia si Milano (din 15 mai) si cursa Lufthansa spre München (din 30 martie). La acestea se adauga cursa interna a Wizz Air, spre Aeroportul Baneasa din Bucuresti, incepand din 29 februarie.

“Incepand cu data de 13 noiembrie 2007, compania Wizz Air, cea mai mare companie aeriana low cost din Europa Centrala si de Est a mutat toate operarile din zona Transilvaniei pe Aeroportul International Cluj-Napoca. Incepand cu aprile 2008, operatorul aerian Wizz Air va deschide cea de-a 8-a sa baza operationala in Cluj”, se mai arata in comunicat.

Pentru anul 2008, Aeroportul International Cluj-Napoca isi propune finalizarea celor doua terminale de pasageri, cel de sosiri si cel de plecari. In prima parte a anului 2008 autoritatile vor sa inaugureze terminalul de pasageri sosiri, iar in cea de-a doua parte sa finalizaze lucrarile la terminalul de pasageri plecari.

Totodata, aeroportul va extinde platforma de parcare a aeronavelor si va continua negocierile cu alte companii aeriene. “Vor continua negocierile cu companii aeriene in vederea diversificarii ofertei catre pasageri pe toate segmentele (low cost, companii regionale, companii traditionale), dar si negocierile cu companiile care deja opereaza pe Aeroportul International Cluj-Napoca in vederea deschiderii de noi rute, cresterii numarului de frecvente si capacitatii”, se precizeaza in comunicatul CJ Cluj.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri