"Pe parcursul anului 2008, avem planificate investitii curente pentru mentinerea nivelului de securitate nucleara si protectia mediului (statie de detritiere, depozite de combustibil nuclear uzat s.a.). Se va continua derularea proiectelor aflate pe rol si se vor initia activitati de investitii noi", a declarat directorul general al Nuclearelectrica.

De asemenea, pentru 2008, se pregateste listarea Nuclearelectrica la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), dar si terminarea negocierilor pentru constituirea Companiei de Proiect, care va finaliza Unitatile 3 si 4 de la Cernavoda.

Investitiile planificate pentru acest an au ca obiectiv marirea capacitatii de stocare a combustibilului ars in Depozitul de Combustibil Ars cu inca un Modul, modernizarea sistemului de supraveghere, control si acces in incinta Centralei Nuclearelectrice (CNE) Cernavoda, a sistemului de retea de calculatoare (PC) cat si dezvoltarea unui sistem de calcul pentru managementul integrat al activitatilor centralei. De asemenea, este luata in calcul si modernizarea instalatiilor tehnologice si de monitorizare radiatii.

Societatea Nationala Nuclearelectrica este producator de energie electrica, termica si de combustibil nuclear si se afla sub autoritatea Ministerului Economiei si Finantelor, statul detinand 90,28% din actiuni, iar Fondul Proprietatea, 9,72%.