Valoarea programului de investitii al Nuclearelectrica pentru anul 2008 este de 490.000.000 lei, bani ce vor fi alocati continuarii proiectelor aflate pe rol si initierii unor activitati noi, a declarat Teodor Minodor Chirica, directorul general al companiei, potrivit NewsIn.
"Pe parcursul anului 2008, avem planificate investitii curente pentru mentinerea nivelului de securitate nucleara si protectia mediului (statie de detritiere, depozite de combustibil nuclear uzat s.a.). Se va continua derularea proiectelor aflate pe rol si se vor initia activitati de investitii noi", a declarat directorul general al Nuclearelectrica.

De asemenea, pentru 2008, se pregateste listarea Nuclearelectrica la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), dar si terminarea negocierilor pentru constituirea Companiei de Proiect, care va finaliza Unitatile 3 si 4 de la Cernavoda.

Investitiile planificate pentru acest an au ca obiectiv marirea capacitatii de stocare a combustibilului ars in Depozitul de Combustibil Ars cu inca un Modul, modernizarea sistemului de supraveghere, control si acces in incinta Centralei Nuclearelectrice (CNE) Cernavoda, a sistemului de retea de calculatoare (PC) cat si dezvoltarea unui sistem de calcul pentru managementul integrat al activitatilor centralei. De asemenea, este luata in calcul si modernizarea instalatiilor tehnologice si de monitorizare radiatii.

Societatea Nationala Nuclearelectrica este producator de energie electrica, termica si de combustibil nuclear si se afla sub autoritatea Ministerului Economiei si Finantelor, statul detinand 90,28% din actiuni, iar Fondul Proprietatea, 9,72%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri