Lukoil va investi peste 100 de milioane de dolari pentru construirea centralei eletrotermice la rafinaria Petrotel, care va produce in jur de 50 Mwh, a declarat directorul executiv al Petrotel-Lukoil, Constantin Dumitru, citat de NewsIn.
Constantin Dumitru a precizat ca estimarea initiala a costului noii centrale electrotermice era de aproximativ 85 milioane dolari, insa, din cauza evolutiei dolarului pe piata mondiala, nivelul investitiei va creste, ajungand probabil la peste 100 milioane dolari.

"In ceea ce priveste investitiile de la uzina, o sa introducem un cazan nou, cu cox petrolier, care va inlocui vechea centrala electrotermica si care va produce energie termica si electrica, diminuand de la cinci pana la sapte ori poluarea mediului ambiant.
Acesta va fi cel mai avansat de protectia mediului din Romania", a spus Dumitru.

Noua centrala electrotermica va fi data in functiune la sfarsitul anului 2009.

"Acum producem 15 Mwh si mai luam din sistemul energetic inca 25 Mwh, deci consumam in jur de 40 Mwh. Insa odata cu punerea in functiune a acestui cazan, vom produce in jur de 50 Mwh", a precizat oficialul companiei.

Totodata, rafinaria Petrotel-Lukoil anunta investitii legate de perfectionarea sistemului energetic si ridicarea calitatii produselor. Aceasta presupune schimbari de reactoare, compresoare, catalizatori, in vederea alinierii la Euro 5, avand in vedere ca, incepand cu 1 ianuarie 2009, toate produsele trebuie sa fie Euro 5.

Dumitru a precizat ca in 2008 cantitatea de combustibil produsa la rafinaria Petrotel nu va creste semnificativ, fata de anul trecut. La rafinarie se vor produce anul acesta in jur de 2,5 milioane tone combustibil, se schimba numai calitatea, a mai spus Constantin Dumitru.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri