Producatorul de ulei vegetal Bunge va investi 25 de milioane de euro in modernizarea fabricii detinute in Buzau, unde intentioneaza sa transfere si productia de ulei de la unitatea din Iasi, care va fi inchisa.

Planul de restructurare presupune concentrarea intr-un singur loc, la Buzau, a tuturor operatiunilor de zdrobire, rafinare si imbuteliere pe care Bunge le desfasoara in Romania. Aleasa datorita apropierii de cea mai importanta regiune cultivata cu floarea soarelui si de portul Constanta, fabrica de la Buzau mai este pozitionata strategic si datorita proximitatii fata de Bucuresti si granita cu Bulgaria.

Ca urmare a inchiderii fabricii de la Iasi, Bunge a anuntat inceperea consultarilor cu reprezentantii angajatilor pentru gasirea de solutii pentru acestia.

Prezent in Romania din 2002, grupul american Bunge a achizitionat fabrica de ulei de la Buzau si marcile produse de aceasta in luna martie a anului trecut de la compania Agricover.

Totodata, Bunge a mai inchis anul trecut si fabrica de ulei pe care o detinea la Oradea.

Fondata in Amsterdam in anul 1818, Bunge este o companie integrata la nivel global, activa in domeniul agro-industrial si al produselor alimentare, care opereaza in activitati integrate vertical: de la fermier (agribusiness) pana la consumatorul final (produse alimentare).

Anul acesta, compania Bunge a achizitionat divizia de uleiuri alimentare a companiei Agricover SA din Romania, pastrand cateva dintre marcile produse de aceasta. Agricover era la momentul preluarii al treilea jucator ca importanta pe piata in domeniu, iar achizitia marcilor Agricover nu a facut decat sa imbunatateasca pozitia Bunge pe piata locala.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
TOP 10: cele mai bune tari in care sa muncesti si sa traiesti in 2019