Producatorul de ulei vegetal Bunge va investi 25 de milioane de euro in modernizarea fabricii detinute in Buzau, unde intentioneaza sa transfere si productia de ulei de la unitatea din Iasi, care va fi inchisa.

Planul de restructurare presupune concentrarea intr-un singur loc, la Buzau, a tuturor operatiunilor de zdrobire, rafinare si imbuteliere pe care Bunge le desfasoara in Romania. Aleasa datorita apropierii de cea mai importanta regiune cultivata cu floarea soarelui si de portul Constanta, fabrica de la Buzau mai este pozitionata strategic si datorita proximitatii fata de Bucuresti si granita cu Bulgaria.

Ca urmare a inchiderii fabricii de la Iasi, Bunge a anuntat inceperea consultarilor cu reprezentantii angajatilor pentru gasirea de solutii pentru acestia.

Prezent in Romania din 2002, grupul american Bunge a achizitionat fabrica de ulei de la Buzau si marcile produse de aceasta in luna martie a anului trecut de la compania Agricover.

Totodata, Bunge a mai inchis anul trecut si fabrica de ulei pe care o detinea la Oradea.

Fondata in Amsterdam in anul 1818, Bunge este o companie integrata la nivel global, activa in domeniul agro-industrial si al produselor alimentare, care opereaza in activitati integrate vertical: de la fermier (agribusiness) pana la consumatorul final (produse alimentare).

Anul acesta, compania Bunge a achizitionat divizia de uleiuri alimentare a companiei Agricover SA din Romania, pastrand cateva dintre marcile produse de aceasta. Agricover era la momentul preluarii al treilea jucator ca importanta pe piata in domeniu, iar achizitia marcilor Agricover nu a facut decat sa imbunatateasca pozitia Bunge pe piata locala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri