Doar 54,3 la suta din totalul de 3.797 de firme abilitate pentru transportul de persoane au participat la licitatie
Doar 54,3 la suta din totalul de 3.797 de firme abilitate pentru transportul de persoane au participat la licitatia organizata de Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ICGTI) pentru atribuirea licentelor de transport.

Potrivit sefului serviciului de atribuire a autorizatiilor rutiere din cadrul ICGTI, Sebastian Duminica, participarea redusa la licitatie se datoreaza, in cea mai mare parte, numarului mare de companii de transport care nu detin decat un singur autovehicul (circa 1.600 de firme) si care nu pot participa la licitatie.

Legislatia in vigoare prevede ca participarea independenta a unei firme la licitatia de atribuire a licentelor este conditionata de detinerea a cel putin doua autovehicule de transport persoane - unul activ si unul de rezerva. Companiile care nu indeplinesc aceasta conditie pot participa la licitatii in asociere cu alte societati.

Criterii dure de selectie

Depunerea ofertelor pentru transportul rutier de persoane a avut loc intre 27 mai si 2 iunie, la atribuirea licentelor fiind luate in consideratie criterii precum vechimea parcului auto, clasificarea pe categorii de confort a vehiculelor, vechimea neintrerupta pe un anumit traseu si modul de detinere (proprietate, leasing sau inchiriere).

Firmele participante la licitatie isi pot depune eventualele contestatii in perioada 6-7 iunie, in data de 13 iunie urmand sa fie comunicate rezultatele.
Procesul de atribuire a autorizatiilor pentru traseele nesolicitate va fi reluat in termen de 60 de zile de la prima alocare, noile rute de transport urmand sa fie, de asemenea, publicate.

ICGTI a preluat in anul 2003 de la Autoritatea Rutiera Romana, atribuirea licentelor de transport, sistemul electronic de distributie fiind lansat in luna noiembrie a aceluiasi an pentru transportul rutier de marfa.
ICGTI este o institutie publica care administreaza spectrul de frecvente radioelectronice, supravegheaza si controleaza activitatile din domeniul comunicatiilor si coordoneaza distributia electronica a autorizatiilor de transport.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri