Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a primit, pana in prezent, 53 de scrisori de intentie de la investitori interesati de preluarea pachetului de 53,0173% din actiunile producatorului de medicamente Antibiotice Iasi.
"Numarul mare de scrisori de intentie, mesajele pe care le primim zilnic de la ambasadorii nostri, toate acestea ne arata ca investitorii sunt interesati de Antibiotice. AVAS este hotarata sa desfasoare privatizarea in mod transparent si cu respectarea celor mai bune practici la nivel international si sunt convins ca rezultatul va fi foarte bun", a declarat presedintele Autoritatii, Teodor Atanasiu.

Cele mai multe scrisori de intentie au venit din Romania – 17, Marea Britanie – 8, India – 5 si Germania – 3. Au urmat Elvetia, Austria, Grecia si Canada cu cate doua scrisori de intentie si Cipru, Ungaria, Insulele Cayman, Turcia, Italia, Portugalia, Coreea de Sud, Cehia, Statele Unite, Israel, Islanda si Lituania cu cate o singura scrisoare de intentie trimisa catre AVAS.

Privatizarea Antibiotice a intrat in linie dreapta odata cu publicarea anuntului de privatizare, in data de 24 decembrie 2007. AVAS a pus in vanzare pachetul de 53,0173% din actiuni detinut de stat la Antibiotice, la un pret de pornire al licitatiei cu strigare de 2 RON/actiune – aproximativ 130 milioane de euro. Pretul este stabilit in urma unei evaluari complexe.

Pentru participarea la licitatie, potentialii cumparatori trebuie sa depuna la sediul AVAS documentele de participare stabilite prin dosarul de prezentare, cel mai tarziu cu o zi lucratoare inainte de data fixata pentru inceperea licitatiei.

Licitatia va avea loc la data de 18 martie 2008 ora 12.00, la sediul AVAS din str. Cpt. Av. Alexandru Serbanescu, nr. 50, Sector 1.

"Situatia financiara Antibiotice este solida, cu un profit net pentru 2006 de circa 24 milioane de lei, in timp ce la 30 septembrie 2007 acesta se ridica la peste 28 milioane lei. Aceste sume au fost realizate in conditiile unor ample programe investitionale in domeniul cercetarii si dezvoltarii", se arata in comunicatul AVAS.

Antibiotice Iasi este una dintre cele mai importante societati din industria farmaceutica romaneasca si ultima companie din domeniu detinuta de catre statul roman.

Actul normativ care reglementeaza privatizarea Antibiotice a fost stabilit prin hotararea Guvernul Romaniei, adoptata la 19 noiembrie 2007, prin care s-a stabilit ca vanzarea pachetului majoritar de actiuni detinut de AVAS la Antibiotice S.A. Iasi se va derula conform metodei licitatiei cu strigare, in conditiile legii. Prin adoptarea acestei hotarari, s-a urmarit eliminarea unor elemente susceptibile sa atraga un ajutor de stat in procesul de privatizare, precum si accelerarea procesului de trecere in proprietate privata a companiei iesene.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri