Operatiunea de concentrare economica, realizata prin dobandirea controlului unic asupra societatii Tunele SA Brasov, de catre Horatiu Cercel a fost autorizata de Consiliul Concurentei (CC).

In urma analizei concentrarii economice, Consiliul Concurentei a ajuns la concluzia ca aceasta operatiune nu are ca efect crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante.

Cu toate ca notificarea cade sub incidenta Legii concurentei nr. 21/1996/republicata, nu exista indoieli serioase privind compatibilitaea acestei operatiuni de concentrare cu un mediu concurential normal, drept pentru care CC a emis o decizie de neobiectiune, conform prevederilor art. 46 din Legea concurentei.

Societatea Tunele SA Brasov desfasoara lucrari de constructii industriale, inclusiv constructii de geniu. Societatea este specializata in executiea de tuneluri si pasaje subterane.

Consiliul Concurentei informeaza ca decizia cu privire la aceasta operatiune va fi publicata pe site-ul autoritatii romane de concurenta dupa obtinerea acordului partilor implicate referitor la datele cu caracter confidential.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
CEL.ro, amenda de 1,6 milioane de lei de la Consiliul Concurentei