Burger King vine in Romania

Burger King, al doilea mare lant de restaurante fast-food din Statele Unite, a semnat la finele lui 2007 un contract de franciza pentru intrarea pe piata romaneasca, potrivit raportului publicat astazi de companie.

"Ne-am indeplinit strategia de dezvoltare la nivel international (in al doilea trimestru al anului fiscal 2008) prin deschiderea a peste 100 de restaurante noi. Pe langa acestea, am semnat contracte de dezvoltare de noi restaurante in franciza in Columbia, Brazilia si Romania", a declarat directorul executiv al companiei, John Chidsey.

Compania Burger King(R) opereaza in prezent peste 11.300 de restaurante in 69 de tari printre care Spania, Germania, Turcia, dar si in SUA. Aproximativ 90% din restaurantele brandului american sunt operate prin francize independente, multe dintre acestea apartinand de zeci de ani unor afaceri de familie.

Pe piata romaneasca sunt prezente mai multe lanturi internationale de fast-food, printre care si americanii de la McDonald's, probabil principalul competitor al Burger King. McDonald's Romania, filiala a McDonald's Corporation, opereaza peste 50 de restaurante in tara si a anuntat la inceputul anului trecut ca va incepe un proces de dezvoltare pe termen mediu si lung, prin extinderea lantului de restaurante, atat in orasele in care este deja prezent, cat si in altele din tara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri