Sefii companiilor internationale prezente pe piata romaneasca au mai putina incredere, comparativ cu 2007, ca situatia lor financiara se va imbunatati, in primul trimestru din acest an, si pun sub semnul intrebarii viitorul activitatilor proprii, potrivit unui barometru realizat de KPMG.

Astfel, doar 40% dintre companiile straine se asteapta, pentru perioada ianuarie - martie, la imbunatatirea situatiei lor financiare, procent in scadere fata de nivelul de 55% din ultimul trimestru al anului trecut.

Perspectiva pesimista este valabila si in cazul activitatii economice a societatilor straine, reprezentantii a circa 40% dintre cele 100 de companii intervievate, fata de 65% in trimestrul patru din 2007, prognozand cresterea veniturilor in primul trimestru din acest an.

Investitiile sunt facute cu prudenta, la un an de la integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, conform firmei de consultanta, procentul celor care estimeaza o tendinta de imbunatatire fiind constant, de circa 45%, comparativ cu prognozele facute pentru perioada octombrie - decembrie de anul trecut.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Lior Barzliai, director de dezvoltare Mindspace, vine la reConstruct