Valoarea comenzii este de 150 milioane dolari, pret de catalog, iar operarea celor doua aparate ar urma sa inceapa în ultima parte a acestui an.

“Privim catre viitor, iar noua generatie de aeronave Boeing 737-800 este cea mai performanta aeronava, iar calitatile acesteia au fost demonstrate. Aceasta este aeronava potrivita pentru strategia noastra de crestere in regiune“, a declarat Gheorghe Racaru, directorul general al companiei.

De asemenea, Blue Air a mai cumparat drepturi de achizitie pentru alte doua aeronave de acelasi tip, potrivit unui comunicat de presa al Boeing.

Citeste si:

Blue Air a lansat cursele sale aeriene în 2004, primul zbor fiind Bucuresti Pe segmentul de transport aerian low-cost din Romania, sunt prezenti EasyJet, SkyEurope, WizzAir, MyAir si Germanwings. Ryanair, cel mai mare operator low-cost din Europa, va opera de la 1 aprilie pe rutele Arad - Milano si Constanta - Pisa.

Boeing, care a depasit anul trecut compania concurenta Airbus pe piata avioanelor comerciale, a anuntat ca profitul din al patrulea trimestru a crescut, ajutat de vanzarile mari de aeronave comerciale si de continuarea cresterii sustinute a sectorului aerospatial din ultimii trei ani.

Producatorul aviatic american a obtinut un numar record pentru istoria companiei, de 1.044 de comenzi in 2006 si a vandut mai mult decat Airbus pentru prima data din 2000.