CS Resita vrea 12,3 milioane de euro

Combinatul Siderurgic Resita (CSR), aflat in proprietatea grupului rus TMK, ar putea contracta un credit in valoare totala de 448 miliarde lei (12,3 milioane euro), actionarii companiei fiind convocati pentru aprobarea operatiunii pe data de 25 iunie, se arata intr-un anunt remis Bursei electronice Rasdaq.

Potrivit lui Adrian Popescu, reprezentantul legal al Artrom Slatina, firma care administreaza combinatul de la Resita, creditul este destinat asigurarii capitalului de productie. Pe ordinea de zi a actionarilor mai figureaza si aprobarea constituirii de garantii asupra bunurilor mobiliare si imobiliare, precum si o serie de modificari ale statutului companiei, rezultate din majorarea capitalului social, conform unei hotarari anterioare. Din aceasta operatiune, contributia actionarului majoritar a fost stabilita la peste opt milioane de dolari, suma ce va finanta o parte din programul de investitii tehnologice si de mediu stabilit pentru acest an.

CSR a obtinut in primele trei luni ale anului o cifra de afaceri de trei ori mai mare fata de perioada similara a anului trecut, pana la nivelul de 674,4 miliarde lei (18 milioane euro), reusind sa treaca pe profit.

Productia combinatului a avansat cu 101 la suta, de la o cantitate de 27.560 de tone obtinute in trimestrul intai al anului trecut, pana la 55.405 de tone in primele trei luni ale anului curent. Anul trecut, CSR a inregistrat o pierdere de 160 de miliarde de lei (3,9 milioane de euro) pe primele trei luni, in conditiile in care veniturile au totalizat 192 miliarde de lei (4,7 milioane de euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »



Citește și
Rusii vor sa vanda o parte din producatorul de tevi Artrom Slatina
Setari Cookie-uri