Combinatul Siderurgic Resita (CSR), aflat in proprietatea grupului rus TMK, ar putea contracta un credit in valoare totala de 448 miliarde lei (12,3 milioane euro), actionarii companiei fiind convocati pentru aprobarea operatiunii pe data de 25 iunie, se arata intr-un anunt remis Bursei electronice Rasdaq.

Potrivit lui Adrian Popescu, reprezentantul legal al Artrom Slatina, firma care administreaza combinatul de la Resita, creditul este destinat asigurarii capitalului de productie. Pe ordinea de zi a actionarilor mai figureaza si aprobarea constituirii de garantii asupra bunurilor mobiliare si imobiliare, precum si o serie de modificari ale statutului companiei, rezultate din majorarea capitalului social, conform unei hotarari anterioare. Din aceasta operatiune, contributia actionarului majoritar a fost stabilita la peste opt milioane de dolari, suma ce va finanta o parte din programul de investitii tehnologice si de mediu stabilit pentru acest an.

CSR a obtinut in primele trei luni ale anului o cifra de afaceri de trei ori mai mare fata de perioada similara a anului trecut, pana la nivelul de 674,4 miliarde lei (18 milioane euro), reusind sa treaca pe profit.

Productia combinatului a avansat cu 101 la suta, de la o cantitate de 27.560 de tone obtinute in trimestrul intai al anului trecut, pana la 55.405 de tone in primele trei luni ale anului curent. Anul trecut, CSR a inregistrat o pierdere de 160 de miliarde de lei (3,9 milioane de euro) pe primele trei luni, in conditiile in care veniturile au totalizat 192 miliarde de lei (4,7 milioane de euro).



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri