Compania spaniola Iberdrola Renovables a anuntat marti ca a semnat un contract care ii confera dreptul de a achizitiona un portofoliu de aproximativ 50 de sisteme eoliene in estul Romaniei, pentru suma de 300 milioane euro (436 milioane dolari).
Sistemele eoliene apartin companiei Dobrogea AG, detinuta de grupul tehnologic elvetian NEK si de compania romana Rokura, si au o capacitate totala de circa 1.600 megawatti.

Aceste sisteme sunt in prezent in diferite stadii de constructie, primul fiind preconizat sa devina functional in 2009.

Iberdrola Renovables, care este cea mai mare companie energetica eoliana din lume din punct de vedere al capacitatii de productie, desfasoara in prezent operatiuni in 19 tari si are un portofoliu de proiecte la nivel mondial ce insumeaza peste 42.000 megawatti.

Compania a atins la sfarsitul anului 2007 o capacitate de 7.704 megawatti, comparativ cu 4.434 megawatti in 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri