“Pentru anul acesta, ma astept ca piata farmaceuticelor sa se majoreze cu 15%, principalii factori determinanti fiind strategia adoptata de Ministerul Sanatatii privind alocarea de fonduri si imbunatatirea nivelului de trai. Fiind an electoral, probabil ca se vor aloca mai multi bani domeniilor sociale”, a declarat, pentru Wall-Street, Zamonea.

Anul trecut, filiala locala a concernului farmaceutic elvetian Roche Group a inregistrat o crestere de 6% a cifrei de afaceri, sub nivelul ansamblului pietei de profil, care a raportat o majorare medie de aproximativ 15%.

“Rezultatele sub asteptari inregistrate anul trecut se datoreaza scaderii de preturi la medicamente, dar si desfiintarii programelor nationale de transplanturi si oncologie, ceea ce a dus la deprecierea preturilor cu 5% pe segmentul de oncologie”, a explicat directorul general al Roche Romania.

Citeste si:

Pentru anul acesta, Zamonea se asteapta ca piata farmaceutica sa devina mai stabila, iar preturile la medicamente sa se majoreze pe fondul alinierii acestora la nivelul celor din Uniunea Europeana. “Ne propunem sa devenim numarul unu pe piata pharma din Romania”, a mai precizat Zamonea (foto).

Anul trecut, grupul Roche a investit in cercetare si dezvoltare peste 8 miliarde de franci elvetieni, cu 15% mai mult decat in anul precedent, ceea ce reprezinta peste 20% din vanzarile diviziei de farmaceutice a grupului in anul 2007.

Cota de piata a Roche Romania in 2007 a fost de 6,83%. Produsele care au inregistrat cele mai mari vanzari in anul 2007 sunt cele destinate tratamentului hepatitelor virale B si C si anemiei. Anul acesta, producatorul farmaceutic va mai lansa pe piata romaneasca produse impotriva anemiei.