Lafarge Ciment, divizia locala a producatorului francez Lafarge, a inregistrat o crestere de 47,4% a cifrei de afaceri, pe fondul unui avans de 33% in cresterea volumului de productie, se arata in raportul anual al companiei.
Conform rezultatelor anuntate de reprezentantii companiei, vanzarile de ciment au inregistrat cea mai mare crestere pe pietele emergente din regiunea central-est europeana, cu un procent de 44,6%, de la un miliard de euro la 1,46 miliarde de euro.

“In Romania si Polonia, vanzarile la nivel de regiune au cunoscut o crestere puternica marcata de un boom volumic in sectorul de infrastructura si cel rezidential”, au declarat oficialii Lafarge in cadrul raportului, estimand o crestere de 10-15% a pietei de ciment autohtone. Romania a raportat o crestere de 47,4%, pana la 342 milioane de euro, anul precedent vanzarile atingand aproximativ 233 milioane de euro, devansand Polonia, cu o crestere de 41%.

Vanzarile globale anuntate de Lafarge au inregistrat 17,6 miliarde de euro, cu 4% decat anul precedent, cu venituri de 16,9 miliarde de euro.

Grupul francez Lafarge a raportat o crestere de 39% a profitului net inregistrat in 2007, datorita reducerii cheltuielilor si cererii substantiale de ciment pe pietele emergente, estimand o noua majorare a castigurilor anuale pentru 2008, potrivit raportului companiei.

Cel mai mare producator de ciment din lume, care si-a confirmat tintele financiare pana in anul 2010, a adaugat ca isi va majora dividentul pe 2007 cu 33%, la 4 euro pe actiune.

Grupul a obtinut un profit net de 1,909 miliarde euro, in crestere fata de nivelul de 1,372 miliarde euro inregistrat in 2006, depasind si media analistilor chestionati de Reuters, care au mizat pe un rezultat de 1,818 miliarde euro.

Profitul operational a crescut la 3,242 miliarde euro, cu mult peste valoarea de 2,772 miliarde obtinut in anul precedent.


Lafarge, lider mondial in materiale de constructii, a intrat pe piata din Romania in 1997 si detine in prezent trei centre de productie, in Medgidia, Hoghiz si Targu Jiu. Lafarge este prezenta in Romania si prin celelalte activitati ale sale - agregate, beton si placi de gips.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri