"Am fost convins sa investesc aici, la Deva, si sa mut fabrica din China in judetul Hunedoara. Cred ca vom crea impreuna 2.000 de locuri de munca noi pentru deveni. Investitia se ridica la 30 de milioane de dolari", a spus Cozmescu, citat de NewsIn.

Ioan Cozmescu are la activ zeci de brevete de inventii pentru instrumentar medical. Investitia care ar urma sa fie facuta in Hunedoara se ridica la aproape 30 de milioane de dolari.

“Lucrarile vor incepe chiar in aceasta primavara, pana acum fiind parcurse aproape toate etapele premergatoare obtinerii autorizatiei de constructie. Fabrica va fi amplasata intre Deva si Archia si, potrivit proiectului facut de domnul Cozmescu, in jurul fabricii se vor construi locuinte, magazine si utilitati, adica un adevarat micro-cartier pentru angajatii care vor lucra la fabrica”, a declarat primarul Devei, Mircia Muntean.

Ioan Cozmescu nu este strain de judetul Hunedoara, fiind nascut in localitatea Orastioara de Jos. Stabilit de cateva zeci de ani in Phoenix-Arizona, investitorul roman a mai deschis unitati de productie similare in SUA, Hong Kong, China.