GED Capital Development intentioneaza sa investeasca 10-15 milioane de euro in trei proiecte pe piata din Romania, in acest an, a declarat Robert Luke, director general al companiei.
GED Capital Development va lansa, in 2005, un nou fond de investitii in Europa de sud-est, GED Eastern Fund II, cu o valoare initiala de 51 de milioane de euro, reprezentantii companiei estimand ca aceasta sa creasca la 100 de milioane de euro in 2006.

Cele trei proiecte in care va investi fondul vor fi selectate dintr-o lista de 70-80 de companii, a precizat Luke, care nu a dat numele companiilor implicate din cauza clauzei de confidentialitate existenta in contractele cu acestea.

Investitorii care participa la noul fond sunt Bank Austria, cu 10 milioane de euro, Caja Madrid, cu 10 milioane de euro, Axis-ICO, cu cinci milioane de euro, GED Group, cu 2,5 milioane de euro, diverse entitati financiare iberice cu 12,5 milioane de euro si o serie de asociatii familiale cu sase milioane de euro.
GED Group este prezent in Romania din 1996, cand a inceput sa administreze un fond de investitii in valoare de 44 de milioane de euro (GED Eastern Fund I-Fondul Roman Post-Privatizare). Acest fond a investit in 12 companii locale care activeaza in domenii precum distributia gazelor naturale, telecomunicatii, produse farmaceutice, textile, hoteluri sau parcuri industriale.

Reprezentantii companiei estimeaza o rentabilitate interna a investitiei de 20-25 la suta. Compania si-a retras participatiunile din opt proiecte. Printre companiile aflate in portofoliul primului fond se numara lantul hotelier Continental, Regisco, Sicomed sau Vitalgaz.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Vast Resources vrea sa extraga 30 tone de concentrat de aur si argint de la Manaila