Compania Carpatcement Holding, divizia din Romania a Grupului HeidelbergCement, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri consolidata de 363 milioane de euro, cu 31% mai mare decat in 2006, cand suma atinsa a fost de 278 milioane euro, a declarat directorul general al companiei Mihai Rohan.

Potrivit reprezentantilor companiei, Carpatcement Holding a reusit sa depaseasca anul trecut cresterea estimata la sfarsitul lui 2006 care era initial de 15-20%. Numai divizia de ciment a inregistrat o cifra de afaceri de 288 milioane euro cu 30% mai mare decat in 2006, cand s-a inregistrat cifra de 221 milioane de euro.

"Asa cum rezultatele noastre financiare o arata, piata creste extrem de rapid iar nevoia din ce in ce mai mare de ciment poate fi observata an dupa an. Inca de la finalul lui 2006 si pe parcursul intregului an 2007 am facut eforturi uriase pentru a putea sa acoperim intreaga cerere de ciment. Piata de constructii este una sezoniera iar datorita conditiilor meteo favorabile de la inceputul anului 2007 si a exploziei de proiecte rezidentiale cat si a proiectelor mari de birouri si de infrastructura am lucrat la capacitate maxima in fiecare fabrica", a declarat directorul general al companiei Mihai Rohan.

HeidelbergCement este lider mondial pe piata de agregate si un important jucator in domeniul cimentului, betonului si al altor activitati conexe, ceea ce il pozitioneaza printre cei mai mari producatori de materiale de constructii din lume.

Compania are peste 70.000 de angajati in 2.800 de locatii pe patru continente. Pentru 2007 cifra de afaceri a grupului este estimata la aproximativ 10,7 miliarde euro iar vanzarile de ciment si clincher se ridica la aproximativ 88 milioane tone.

In Romania grupul este prezent in productia de ciment, betoane si agregate prin companiile Carpatcement Holding, Carpat Beton, respectiv Carpat Agregate. Activitatile din domenul cimentului in Romania sunt coordonate de Carpatcement Holding, acesta fiind produs in cele trei fabrici aflate la Bicaz, Deva si Fieni.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Florian Aldea ia locul lui Mihai Rohan la conducerea CA Carpatcement