Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a semnat contractul de privatizare pentru SC Master SA Bucuresti cu Asociatia Programul Actiunilor Salariatilor (PAS) si SC Radacini SRL pentru suma de 22.778.862 lei, a informat autoritatea.

Potrivit sursei citate, ofertantul s-a angajat sa realizeze, in termen de doi ani de la transferul dreptului de proprietate asupra actiunilor, investitii de dezvoltare in valoare de 2.570.000 de dolari, investitii de mediu de 5.800 de dolari, respectiv 700.000 de dolari infuzie de capital, in termen de trei luni.

De asemenea, cumparatorul si-a asumat mentinerea celor 93 de persoane angajate in societate.

AVAS a primit, pana la la data limita, 3 septembrie, doua oferte pentru cumpararea pachetului de actiuni detinut la Master SA, din partea consortiului format din Presum Proiect SA Iasi si Asam SA Iasi si de la PAS Master si Radacini SA Bucuresti.

Master SA Bucuresti este un institut de cercetare cu activitate in domeniul motoarelor termice cu piston. Este unic producator pentru grupuri propulsie navala speciala, iar principalele activitati ale societatii (cu pondere peste 15% din venitul total) sunt: cercetarea si cercetarea aplicativa, precum si mecanica generala. Compania provine din intreprinderea de stat Institutul National de Motoare Termice, infiintata in 1975.

Alaturi de AVAS, care detine 66,68% din capitalul social, mai sunt actionari banci si/sau societati de investiii financiare cu 33,2747 % si persoane fizice cu 0,0373 %.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
1995 - Cuponiada: Primul test al capitalismului picat de Romania