Compania Carpatcement Holding, divizia din Romania a Grupului HeidelbergCement, are in plan constructia unei fabrici in Romania, investitie estimata la 250-300 milioane de euro, au declarat reprezentantii companiei.

"Cererea de ciment pe piata din Romania este foarte mare iar daca acest trend se va mentine intentionam sa construim inca o fabrica. Daca nu facem noi acest lucru o vor face altii", a declarat directorul general al Carpatcement Holding Mihai Rohan.

Potrivit reprezentantului companiei, decizia de a construi o noua fabrica pe teritoriul Romaniei va fi luata in maxim un an de zile iar constructia porpriu-zisa se poate intinde pe o perioada de patru ani de zile.

"Noi producem o capacitate de 3,5 milioane de tone pe an dar am ajuns la capacitate maxima. In conditiile in care piata creste din ce in ce mai mult dar nici noi si nici ceilalti producatori de pe piata nu vom putea asigura cererea de ciment vom ajunge si la importuri. Cred ca anul acesta se poate ajunge la o cantitate de 300.000-500.000 de tone de ciment importat. Clientii nostri ne cer o cantitate aproape dubla fata de anul precedent", a explicat Rohan.

Compania Carpatcement Holding, divizia din Romania a Grupului HeidelbergCement, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri consolidata de 363 milioane de euro, cu 31% mai mare decat in 2006, cand suma atinsa a fost de 278 milioane euro.

HeidelbergCement este lider mondial pe piata de agregate si un important jucator in domeniul cimentului, betonului si al altor activitati conexe, ceea ce il pozitioneaza printre cei mai mari producatori de materiale de constructii din lume. Compania are peste 70.000 de angajati in 2.800 de locatii pe patru continente. Pentru 2007 cifra de afaceri a grupului este estimata la aproximativ 10,7 miliarde euro iar vanzarile de ciment si clincher se ridica la aproximativ 88 milioane tone.

In Romania grupul este prezent in productia de ciment, betoane si agregate prin companiile Carpatcement Holding, Carpat Beton, respectiv Carpat Agregate. Activitatile din domenul cimentului in Romania sunt coordonate de Carpatcement Holding, acesta fiind produs in cele trei fabrici aflate la Bicaz, Deva si Fieni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Fabrica Solina, distrusa de incendiu, era asigurata la Omniasig