Compania Petrom majoreaza, incepand de astazi, pretul carburantilor, cu noua bani/litru, ca urmare a variatiei cotatiilor produselor petroliere, adaptata conditiilor de piata din Romania.
Atat benzinele, cat si motorinele sunt cu noua bani mai scumpe. Astfel, un litru de benzina ECO Premium 95 costa 3,69 lei, Premium fara plumb 95 se vinde cu 3,66 lei/litru, un litru de Top Premium fara plumb 99+ valoreaza 3,99 lei, iar benzinele OMV Carrera 95 si OMV Carrera 100 se comercializeaza cu 3,76 si respectiv 4,39 lei/litru.

In ceea ce priveste motorinele, un litru de Top Euro Diesel 4 costa 3,85 lei, motorina OMV Sprint Diesel se vinde cu 3,91 lei/litru si Euro Diesel 4 costa 3,77 lei/litru.

Noile preturi referinta pentru produsele petroliere comercializate in reteaua de distributie a Petrom sunt valabile din 21 februarie 2008.

Ultima majorare operata de Petrom s-a petrecut la 12 februarie, cand compania a scumpit cu 0,05lei/litru benzinele si motorinele comercializate in reteaua sa de distributie.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Gaze Naturale, precum si Comercializare.

Petrom exploateaza rezerve de petrol si gaze estimate la 1 miliard barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si 593 de statii de distributie carburanti in Romania.

Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 211benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia. In anul 2006 cifra de afaceri a Petrom a fost de 3.709 milioane Euro, EBITDA (Venituri Inainte de Dobanzi, Taxe, Deprecieri si Amortizari) a fost de 1.020 milioane Euro.

In urma majorarii capitalului social, OMV, grupul lider in industria de petrol si gaze din Europa centrala detine 51,011% din actiunile Petrom. OMV activeaza in 13 tari din Europa Centrala in domeniile de Rafinare si Marketing si in 21 tari pe cinci continente in domeniul de Explorare si Productie, Distributie gaze precum si Produse Chimice in 27 de tari pe cinci continente.

AVAS detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea S.A. detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,026% iar 6,214% apartin actionarilor minoritari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri