"Wizz Air nu va opera curse in aceasta perioada. In total, vor fi afectate 20 de zboruri din si inspre Romania. Pasagerii care si-au rezervat bilete la respectivele curse vor fi anuntati individual in legatura cu optiunile pe care le au la dispozitie. Le vom oferi posibilitatea de a calatori catre destinatiile dorite in alte zile", a declarat Natasa Kazmer.

Pierderile inregistrate de companiile aeriene in perioada Summit-ului NATO ar putea fi de ordinul zecilor de mii de euro, au declarat luni dupa intalnirea de la Ministerul Transporturilor reprezentantii Blue Air si My Air.

Potrivit directorului general al Blue Air, Gheorghe Racaru, compania pe care o reprezinta ar putea inregistra pierderi de zeci de mii de euro in cele trei zile in care Aeroportul Baneasa va fi inchis pentru Summit-ul NATO.

Citeste si:

Racaru a precizat ca operatorii aerieni au preferat sa preia aceste costuri suplimentare decat sa creeze haos in privinta transportului aerian de pasageri. Acesta a explicat ca, cele mai mari costuri vor fi cele cu relocarea aeronavelor, pentru ca daca nu se efectueaza zboruri, avioanele nu pot fi tinute pe Aeroportul Baneasa.

Reprezentantul Blue Air a adaugat ca daca se vor face relocari vor cere suport din partea Guvernului si vor negocia acoperirea acestor costuri de relocare. Directorul general al Blue Air a spus ca si Aeroportul Baneasa va avea pierderi, de ordinul sutelor de mii de euro pentru ca nu vor mai putea percepe taxe de aeroport de la companiile aeriene care nu-si vor mai desfasura activitatea cu ocazia summit-ului.

Directroul general al My Air Antonio Iervolino a declarat, ca operatorul aerian va pierde in jur de 30 de zboruri in cele trei zile ale Summitului NATO.