Rafinaria Rafo Onesti incepe programul de modernizare pentru a face fata cerintelor de mediu si de calitate din 2009, insa activitatea rafinariei nu va fi oprita.

El a precizat ca Rafo va produce in continuare carburanti si programul de modernizare trebuie inceput intrucat fara investitii rafinaria nu ar mai putea functiona din 2009.

"Pe o perioada de 60-90 de zile, un numar limitat de muncitori vor lucra la intretinerea rafinariei si la activitatile de ecologizare, dar rafinaria va functiona", a declarat, potrivit NewsIn, liderul de sindicat Ion Marian.

Potrivit liderului sindical, programul de invesitii se ridica la circa 350 de milioane de euro, iar la ora actuala proprietarii rafinariei au achitat toate datoriile catre stat.

Rafo Onesti informa Bursa de Valori Bucuresti, la sfarsitul lunii ianuarie, ca a incheiat, la sfarsitul anului trecut, un contract de procesare a titeiului cu firma Petrochemical Trading, valabil in urmatorii trei ani, pentru care va percepe o taxa de 54 dolari pe tona metrica.

Actionarii Rafo Onesti au aprobat in luna noiembrie a anului trecut propunerea conducerii de majorare a capitalului cu 1,58 miliarde lei pana la 2,019 miliarde lei, prin conversia in actiuni a creantelor detinute de Petrochemical Holding Gmbh, Tender SA si Prospectiuni SA.

Petrochemical Holding Gmbh a preluat de la AVAS, ANAF si primariile Onesti, Brasov si Fratesti creantele asupra Rafo.

Actionarii au aprobat valoarea creantelor cu care se va majora capitalul social, in suma de 1,587 miliarde lei. Rafo avea la sfarsitul lunii ianuarie un capital social de 2,019 miliarde lei, divizat in 807,6 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei.

Anterior, Rafo avea un capital social de 432 milioane lei, divizat in 172,8 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Angajati ai RAFO Onesti vor fi concediati colectiv