Compania de leasing operational Arval Romania, parte a grupului BNP Paribas, a castigat licitatia pentru furnizarea unei flote complete de vehicule catre Enel Romania.

Arval furnizeaza societatii italiene de distributie a energiei o flota de 780 de vehicule, care constau in masini pentru manageri, de interventie, station wagon, vehicule comerciale prevazute cu toate dotarile.

Societatea Enel este prezenta in Romania prin Enel Energie, societate care vinde energie pe intreg teritoriul Romaniei si Enel Distributie Banat, respectiv Enel Distributie Dobrogea, societati care administreaza reteaua electrica din aceste regiuni.

Dupa preluarea societatii Electrica Muntenia Sud, compania urmeaza sa-si dubleze capacitatea in sectorul distributiei de energie electrica din Romania. Astfel, Enel va ajunge la 2,5 milioane clienti, 5.700 de angajati si va avea 124.000 kilometri de retea electrica.

Arval Romania este specializata in inchirierea pe termen lung de autovehicule, cu toate serviciile incluse.

Grupul BNP Paribas vrea sa intre si pe segmentul de leasing fianciar in Romania, prin infiintarea unei societati in cursul acestui an.

Grupul financiar francez PNB Paribas mai detine pe piata romaneasca societatea pe langa Arval, divizia de credite de consum Cetelem, o divizie de imobiliara - Atis Real, iar pe segmentul de asigurari de viata este reprezentat prin Cardiff.

BNP Paribas a afisat in 2007 un profit net de 7,8 miliarde euro, in crestere cu 7%, rezultat care este considerat "cea mai buna performanta din istoria sa", in ciuda crizei financiare care afecteaza majoritatea bancilor din lume.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Kaufland România dă un bonus angajaților de 1,6 milioane de euro 
Setari Cookie-uri