Piata berii din Romania va inregistra anul aceasta o crestere a volumului cu circa 5%, fata de 19,4 milioane de hectolitri, inregistrati in 2007.

"Romanii au cumparat, in 2007, bere de peste un miliard de euro, in crestere cu circa 25% fata de valoarea pietei inregistrata in 2006, de circa 800 milioane euro. Ca volum, estimam ca, in 2008, piata va creste cu circa 5%", a declarat directorul general al Asociatiei Berarii Romaniei, Constantin Bratu.

Potrivit acestuia, cresterea de 25% a survenit ca urmare a vremii favorabile si a investitiilor facute de catre reprezentantii Asociatiei Berarii Romaniei.

In ceea ce priveste consumul de bere pe cap de locuitor, acesta se va ridica anul acesta la 95 de litri, potrivit directorului general al ABR.

"Estimam o crestere a consumului de bere pe cap de locuitor la 95 de litri, fata de 89 de litri cat este in prezent. Aceasta crestere se va baza pe masjorarea cu 5% a volumelor de bere pe care il preconizam pentru acest an. Un moment intens al consumului de bere prevedem ca va fi luna iune, odata cu incepertea Campionatului European de Fotbal. Conteaza insa foarte mult vremea pentru ca oricat de frumos ar fi fotbalul, daca nu este cald, romanii nu vor cumpara bere", a adaugat Bratu.

Membrii asociatiei, respectiv, Heineken Romania, InBev Romania, United Romanian Breweries Bereprod si Ursus Breweries au vandut anul trecut 15,1 milioane de hectolitri de bere, cu 20 % mai mult fata de 2006. Investitiile in facilitatile de productie ale Asociatiei Berarii Romaniei au atins 766 de milioane de euro, de la intrarea pe piata din Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Comertul cu amanuntul a crescut cu peste 5% anul trecut