Piata berii din Romania va inregistra anul aceasta o crestere a volumului cu circa 5%, fata de 19,4 milioane de hectolitri, inregistrati in 2007.
"Romanii au cumparat, in 2007, bere de peste un miliard de euro, in crestere cu circa 25% fata de valoarea pietei inregistrata in 2006, de circa 800 milioane euro. Ca volum, estimam ca, in 2008, piata va creste cu circa 5%", a declarat directorul general al Asociatiei Berarii Romaniei, Constantin Bratu.

Potrivit acestuia, cresterea de 25% a survenit ca urmare a vremii favorabile si a investitiilor facute de catre reprezentantii Asociatiei Berarii Romaniei.

In ceea ce priveste consumul de bere pe cap de locuitor, acesta se va ridica anul acesta la 95 de litri, potrivit directorului general al ABR.

"Estimam o crestere a consumului de bere pe cap de locuitor la 95 de litri, fata de 89 de litri cat este in prezent. Aceasta crestere se va baza pe masjorarea cu 5% a volumelor de bere pe care il preconizam pentru acest an. Un moment intens al consumului de bere prevedem ca va fi luna iune, odata cu incepertea Campionatului European de Fotbal. Conteaza insa foarte mult vremea pentru ca oricat de frumos ar fi fotbalul, daca nu este cald, romanii nu vor cumpara bere", a adaugat Bratu.

Membrii asociatiei, respectiv, Heineken Romania, InBev Romania, United Romanian Breweries Bereprod si Ursus Breweries au vandut anul trecut 15,1 milioane de hectolitri de bere, cu 20 % mai mult fata de 2006. Investitiile in facilitatile de productie ale Asociatiei Berarii Romaniei au atins 766 de milioane de euro, de la intrarea pe piata din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri