Primarul Galatiului, Dumitru Nicolae, a anuntat ca patru firme, printre care se afla si Gaz de France, sunt in discutii cu administratia ArcelorMittal Galati, pe tema construirii pe platforma siderurgica a unei centrale electrice care sa produca energie electrica si abur tehnologic.
"Sunt patru companii, printre care si Gaz de France, care vor sa faca o centrala in combinat in zona unde este UCC 2, (Uzina Cocso-Chimica - n.r.), unde au fost Bateriile de cocsificare nr. 7 si 8. Vor sa foloseasca integral tot gazul de furnal si gazul de cocs si banuiesc ca in intentia lor este si gazul de la otelarii, insa acolo trebuie modificate instalatiile. Din ce am primit de la ei, vor sa colecteze tot gazul de cocs si de furnal, sa nu-l mai care prin retele peste tot ca e costisitor si sa faca energie electrica si abur tehnologic. Noi am fost invitati, trebuie sa mergem. Nici nu stiu in ce calitate m-au chemat, ca specialist sau ca primar", a declarat,citat de NewsIn, edilul-sef.

Dumitru Nicolae a ocupat functia de director general al combinatului siderurgic galatean in perioada dinaintea privatizarii acestuia.

Potrivit primarului, centrala va produce energie electrica si abur tehnologic pentru compania ArcelorMittal Galati. "Centrala va produce energie electrica si abur pentru combinat. Combinatul consuma pana in 200 megawati ca energie electrica, iar abur 140 de tone pe ora. Combinatul are nevoie cam de 150 de tone de abur de joasa presiune sa desfiinteze restul centralelor din combinat. Este o solutie economica asta", a explicat Dumitru Nicolae.

Acesta a apreciat, insa, ca ArcelorMittal Galati nu va renunta insa la celelalte surse de energie daca noua centrala va fi construita. "Nu pot iesi din reteaua electrica nationala ca este cea mai mare prostie pe care o pot face. Nu cred ca nu vor cumpara (de la Electrocentrale Galati - n.r.) ca orice combinat trebuie sa aiba si sursa de rezerva. Stiu eu, se intampala o avarie acolo si te trezesti ca ramai fara energie, iar combinatul fara energie e mort inainte de a aparea noua energie", a spus primarul municipiului Galati.

Conform aceleiasi surse, in prezent, ArcelorMittal Galati foloseste gazul de furnal si gazul de cocs pentru incalzirea cuptoarelor de la Laminoare si pentru alimentarea propriilor centrale de pe platforma siderurgica.

ArcelorMittal este cea mai mare companie de otel din lume, avand 330.000 de angajati in peste 60 de tari. In Romania, compania detine combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, precum si operatorul portuar Romportmet Galati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri