Petrom a cumparat de la OMV, intre 1 octombrie si 31 decembrie 2007, titei, MTBE (Metil Tert Butil Eter) si servicii de management de peste 525 milioane de dolari, potrivit unui comunicat al companiei Petrom emis pe portalul Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Petrom a achizitionat titei si MTBE de la OMV Supply&Trading AG ("entitate OMV") si servicii de management in valoare de 523.875.564 milioane dolari si 2.600.981 euro, potrivit datelor furnizate de compania Petrom pe BVB.

Conducerea Petrom a precizat ca achizitiile au fost efectuate in numele Petrom de catre OMV Supply&Trading AG.

Pentru achizitiile de titei efectuate de Petrom de la OMV Supply&Trading AG, pretul platit de catre Petrom consta in pretul facturat de catre tert catre OMV Supply&Trading AG plus un adaos standard pe baril aplicat de OMV Supply&Trading AG pentru a acoperi costurile cu asigurarea, inspectiile, spalarea titeiului si cu scrisorile de credit. Este aplicat si un adaos standard pentru asigurarea de risc de credit, in anumite cazuri. In ceea ce priveste achizitiile de servicii, Petrom a precizat ca acestea sunt refacturate societatii la cost.

Petrom Bucuresti are un capital social de 5,66 miliarde lei, divizat in 56,64 miliarde actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Principalul actionar al companiei este societatea austriaca OMV Aktiengesellschaft, care detine 51,011%, iar Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) are 20,63% din capitalul social. Un alt pachet de 20,11% este detinut de Fondul Proprietatea, in timp ce BERD controleaza 2,03%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Cum ar trebui să fie restructurat spațiul de lucru și ce propun autoritățile
Setari Cookie-uri