Cumparatorul activelor Platformei Tractorul, Flavus Investitii SRL spera sa atraga investitii de 800 milioane euro, pentru viitorul centru urban din Brasov a declarat reprezentantul Flavus Investitii SRL Silviu Savin.

"Sper sa atragem investitii de peste 800 milioane euro, a declarat Silviu Savin. El a precizat ca acestea vizeaza infiintarea unui nou centru urban cu cladiri de birouri, locuinte, spatii comerciale si de agrement.

De asemenea, reprezentantul Flavus Investitii SRL a mai declarat, ca in perioada mai-iunie o firma americana de IT isi va incepe activitatea pe Platforma Tractorul, cu 500 de angajati. Firma de IT isi va desfasura activitatea pe un spatiu de aproximativ 4.000 de metrii patrati, amenajarea acesteia a costat circa 700.000 de euro.

Reprezentantii Flavus au mai declarat, ca sunt discutii si cu alte societati din domeniile IT sau din cel medical care ar putea sa achizitioneze spatii in proiectul imobiliar din Brasov.

Singurul impediment in dezvoltarea acestuia il constituie solicitarea noului lichidator al Tractorului, Infodeep Consult care cere rezilierea contractului si faptul ca la Comisia Europeana se afla in cercetare un posibil ajutor de stat acordat pentru achizitionarea Platformei Tractorul.

Silviu Savin a declarat, ca nu poate fi vorba de nici un ajutor de stat de vreme ce achizitionarea Platformei s-a facut prin licitatie deschisa cu strigare, iar Flavus a oferit cel mai mare pret posibil de 77 milioane de euro. Raspunsul Comisiei Europene este asteptat pe la jumatatea acestui an.

Flavus Investitii SRL este interesat de achizitii de terenuri in principalele orase din Romania si deja a cumparat 64 de hectare cu 10 milioane de euro in Timisoiara, unde se asteapta dezvoltarea unui centru comercial de peste 30.000 de metrii patrati, care ar putea fi investiti 100 milioane de euro.

Flavus Investitii a achizitionat activele Platformei Tractorul ( terenurile, halele si o parte din utilaje) in august 2007, pentru 76 milioane euro si are in momentul de fata peste 70 de angajati. Actionarul Flavus Investitii SRL este Cheyne Capital, unul dintre cele mai mari grupuri de management al fondurilor multistrategie din Europa cu investitii de peste 20 miliarde euro, in companii, infrastructura, energie si in bonuri corporative si de tezaur.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Qualitance incepe luni plasamentul privat de obligatiuni