Schneider Electric Romania a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de circa 65 milioane euro, in crestere cu 30% fata de anul anterior si isi propune pentru 2008 investitii totale de un milion euro.

"Principalele motoare de crestere ale Schneider Electric Romania au fost automatizarile pentru cladiri unde am depasit cu 140% rezultatele obtinute in 2006. Evolutii foarte bune am inregistrat si pe segmentul sistemelor integrate si de control care s-a majorat cu 60%, pe cel al automatizarilor industriale care a crescut cu 40%, cat si pe cel al echipamentelor de joasa tensiune unde am inregistrat o intensificare a activitatii cu 20%", a declarat David Nicholl, directorul Schneider Electric Romania.

Compania si-a extins reteaua de ditributie pe parcursul lui 2007, iar in prezent este activa in peste 400 de puncte de desfacere de pe tot cuprinsul tarii. Potrivit reprezentantilor Schneider Electric Romania la acestea se vor adauga in 2008 inca 100 de locatii.

"Pentru 2008 ne propunem investitii totale de un milion de euro care se vor indrepta catre lansari de produse si solutii noi pentru piata locala, recrutarea, pregatirea si dezvoltarea angajatilor, deschiderea unui nou centru de perfectionare profesionala, precum si catre activitati de marketing si promovare", a adaugat David Nicholl.

Potrivit reprezentantilor companiei, Schneider ElectricRomania vrea sa-si mareasca anul acesta echipa cu inca 30 de oameni pana la un total de 180 de oameni.

In 2007, compania a investit peste 200.000 euro in deschiderea unui centru de suport pentru clienti, care preia si solutioneaza solicitarile de natura tehnica, logistica, comerciala sau aministrativa, ale clientilor Schneider Electric Romania din toata tara. Datorita acestui centru, compania poate rezolva in prezent peste 80% din solicitari in mai putin de 24 ore.

Potrivit reprezentantilor companiei, cifrele prezentate sunt consolidate si iau in considerare achizitia de catre Schneider Electric a companiei American Power Conversion, producator de solutii de alimentare cu energie electrica in situatii de urgenta (UPS) si de instalatii de racire.

Schneider Electric este prezent in 106 tari si are peste 120.000 de angajati. In lume compania are 200 de fabrici, 60 de centre logistice si 15.000 de puncte de vanzare prin distribuitori autorizati. La nivel global, Schneider Electric a inregistrat in 2007, vanzari de 17,3 miliarde euro.

Schneider Electric este prezent in Romania din 1997 si detine sapte agentii pe teritoriul tarii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Retailerii le cer clienţilor să fie cumpătaţi şi chibzuiţi la ce şi CÂT cumpără
Setari Cookie-uri