Producatorul suedez de mobila Ikea a anuntat joi ca va retrage de pe piata un numar limitat dintr-un model de scaune pentru copii produse in Romania si livrate in alte 21 de tari, in urma constatarii unui defect de productie, scrie portatul german VDI-Nachrichten.
IKEA va retrage de pe piata un numar limitat de scaune pentru copii din gama "Gulliver", produse in ianuarie si februarie in Romania si livrate in alte 21 de tari.

Oficialii Ikea au anuntat, potrivit portalului german de stiri VDI-Nachrichten, ca nu s-au semnalat incidente legate de scaunele "Gulliver", dar ca a fost constatata o defectiune la unul dintre elementele de siguranta care au rolul sa previna caderea copilului din scaun. Acestea nu erau fixate corespunzator, se mai precizeaza pe site-ul german.

Producatorul suedez de mobila a deschis primul sau magazin din Romania in zona bucuresteana Baneasa in luna martie 2007 si estimeaza pentru anul 2008 o crestere a pietei mobilei din Romania cu aproximativ 15%. Compania a informat, in aceasta saptamana, ca magazinul Ikea din Baneasa a inregistrat, in primele noua luni de la deschidere, vanzari de 70 milioane euro (TVA inclus) si estimeaza pentru anul fiscal 2007-2008, vanzari totale de peste 80 milioane euro.

Ikea Romania anunta anul trecut ca va continua expansiunea retelei de magazine in tara unde ar putea deschide in urmatorii sase ani, inca sase unitati noi cu o investitie medie de 25 milioane euro fiecare. Compania vizeaza toate orasele cu peste 300.000 de locuitori.

Ikea detine si fabrica Swedwood la Siret, judetul Suceava.

Marca Ikea a fost inregistrata in anul 1943 in Suedia, iar magazinul Ikea din Romania a fost al 253-lea deschis in a 35-a tara. In 2007, numarul total al vizitatorilor Ikea la nivel mondial a fost de 583 de milioane, iar numarul total al cataloagelor distribuite in anul respectiv, de 191 de milioane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri