La finele anului 2007, Electroalfa a inregistrat o cifra de afaceri de peste 78 milioane lei (peste 23,5 milioane euro), in crestere cu aproximativ 10% fata de anul 2006, cand s-a realizat o cifra de afaceri de peste 73 milioane lei (peste 21 milioane euro).

Reprezentantii companiei sustin ca mai mult de sase procente din cifra de afaceri realizata in 2007 provine din vanzarile spre export, principalii parteneri de afaceri fiind in Franta, Belgia si Ungaria.

Pentru 2008, compania are in plan o crestere a cifrei de afaceri de 20% fata de anul 2007, pana la o valoare de 96 milioane lei si realizarea unei rate a profitului de 8%, in valoare de opt milioane lei. Potrivit reprezentantilor companiei, un rol important in realizarea cifrei de afaceri pentru anul in curs il vor avea serviciile de antrepriza pentru care s-a propus o crestere cu peste 30% fata de anul 2007. Pentru perioada urmatoare compania Electroalfa isi propune sa diversifice gama de produse de joasa si medie tensiune, oferind solutii de distributie a energiei electrice.

Citeste si:

Investitiile planificate pentru anul 2008 sunt evaluate la o valoare de 70% din profitul inregistrat in anul 2007. O mare parte din suma alocata investitiilor va fi orientata pentru dezvoltarea regionala a companiei, prin consolidarea filialelor de productie si reprezentantelor de vanzari care isi desfasoara activitatea in teritoriu. In 2007, compania a investit in noi tehnologii, dar si in deschiderea unei noi filiale de productie de la Brasov. In total, peste 52% din profitul realizat in 2006 a fost orientat spre proiectele de investitii in 2007.

Electroalfa a inceput anul 2008 cu o noua echipa de conducere reprezentata de Lucretia Codreanu, director general si Ionel Parpalea, director general adjunct. Electroalfa este o companie nationala care detine doua mari fabrici de productie, patru centre regionale administrative, 10 reprezentante de vanzari, patru filiale de productie, in care isi desfasoara activitatea aproximativ 420 de angajati.

Electroalfa produce echipamente electrice de joasa si medie tensiune, echipamente de IT si Telecom, dar si constructii metalice.