CFR Marfa estimeaza pentru 2008 o cifra de afaceri de 2,01 miliarde lei comparativ cu cifra de afaceri realizata in 2007 de 1,81 miliarde lei.
Astfel, CFR Marfa va transporta in 2008 un volum de 50 milioane de tone, in crestere fata de anul 2007 cand au fost transportate 49,6 milioane tone marfuri, potrivit NewsIn.

De asemenea, compania si-a mentinut locul in topul administratiilor feroviare de transport de marfa din Europa, aflandu-se in prezent pe locul sapte atat din punct de vedere al volumului transportat, cat si al parcursului marfurilor, fiind urmata de companiile feroviare din Spania si Ungaria.

Din totalul tonelor transportate pe calea ferata, 72,9% reprezinta activitatea CFR Marfa, fata de cei peste 20 de operatori privati care au o cota de transport tone marfa de 27,1%. Principalele grupe de marfuri transportate de companie, care reprezinta aproximativ 80% din totalul transporturilor CFR Marfa, sunt carbunii (49%), metalele comune (9,7%), petrolul (8,3%), produse ale industriei chimice (4,9%) si minereuri (4,9%).

Compania este in curs de privatizare iar consortiul format din Deloitte si casa de avocatura Bostina si Asociatii va prezenta strategia de privatizare a CFR Marfa in 15 martie, a declarat ministrul transporturilor Ludovic Orban
Consortiul format din firma de audit Deloitte si casa de avocatura Bostina si Asociatii a fost desemnat castigatorul licitatiei de alegere a consultantului pentru privatizarea CFR Marfa in luna decembrie, valoarea contractului fiind de 190.000 lei. Termenul de finalizare a strategiei este de 90 zile de la data semnarii contractului.

Ministrul Transporturilor Ludovic Orban declara la data semnarii contractului ca spera sa obtina cel putin un miliard de euro din privatizarea CFR Marfa, tinand cont de rezultatele pe care le-a obtinut Ungaria in urma privatizarii MAV- companie de transport feroviar de marfa.

Directorul CFR Marfa, Liviu Bobar, a declarat ca in ultimii trei ani compania s-a aflat pe profit, care a fost in usoara crestere. „Am incercat sa mentinem cota de profitabilitate la acelasi nivel. De altfel in 2007 am inregistrat aproximativ acelasi profit cu cel avut in anul precedent”, a conchis Bobar.

CFR Marfa a fost infiintata ca societate pe actiuni in 1998 prin divizarea SNCFR avand ca obiect principal de activitate transportul feroviar de marfa intern si extern, precum si transport cu nave ferryboat.Compania are opt regionale, opt centre comerciale de vanzari, 23 de centre de productie si dispune de 987 de locomotive si 50.980 vagoane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri