Consiliul Concurentei (CC) a amendat cu peste 5,9 milioane lei (peste 1,5 mil. euro), trei companii, Fresenius Medical Care Romania , Alsifcom Intermed si Opremi Medfarm, care ofera produse si servicii de dializa, a anuntat luni autoritatea de concurenta.
"In urma investigatiei derulata pe piata produselor si serviciilor pentru dializa din Romania, autoritatea de concurenta a constatat ca intre societatile Fresenius Medical Care Romania, Alsifcom Intermed si Opremi Medfarm s-a incheiat o intelegere de tip cartel, avand ca obiect participarea, in mod concertat, cu oferte trucate la licitatia organizata de Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate in anul 2003, in cadrul subprogramului national de nefrologie – dializa", se precizeaza in comunicatul de presa emis de CC.

Potrivit comunicatului de presa, compania Fresenius Medical Care a fost amendata cu circa 5,4 milioane lei (echivalentul a peste 1,4 milioane de euro), Alsifcom Intermed cu 212.130 lei (echivalentul a peste 55.000 de euro), iar Opremi Medfarm a fost amendata cu 288.000 lei (echivalentul a peste 75.000 de euro).

Fresenius Medical Care contesta decizia Consiliului Concurentei

“Am fost surprinsi de decizia Consiliului Concurentei, in conditiile in care am prezentat, pe tot parcursul cercetarii si audierii, o argumentatie solida si transparenta, bazata pe respectarea cadrului legal in vigoare, in favoarea bunelor practici pe care Fresenius Medical Care Romania le-a aplicat in acest caz si pe care le promoveaza permanent. Activitatea noastra este guvernata de respectarea principiilor de etica in afaceri, precum si a celor mai inalte standarde de calitate, cu efecte directe in cresterea calitatii vietii pacientilor”, a declarat Alexandru Ciolan, director general Fresenius Medical Care Romania.

Prin acest demers, compania va solicita in principal suspendarea executarii deciziei de sanctionare precum si anularea acesteia, aspecte ce urmeaza a fi solutionate in fata Curtii de Apel Bucuresti.

De asemenea, conform informarii de presa, Consiliul Concurentei a constatat incalcarea legii de Ministerul Sanatatii Publice, in calitate de autoritate a administratiei publice centrale in domeniul sanatatii publice, pentru faptul ca, in perioada 2004-2006, nu a organizat anual, conform legii, licitatii pentru realizarea Programului, inlaturand prin aceasta posibilitatea de manifestare a concurentei pe piata produselor pentru dializa din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri