Directorul general al Rompetrol Moldova a demisionat

Ion Sturza a demisionat din functia de director general al Rompetrol Moldova, deoarece a fost numit director general adjunct al Grupului Rompetrol.

"Pozitia de director general al Rompetrol Moldova este in prezent ocupata de Alexandru Coman, care a facut parte din echipa acestei divizii a Rompetrol in Republica Moldova inca de la infiintare si are o experienta consistenta in activitatea de business si cea manageriala”, potrivit declaratiilor reprezentantilor Rompetrol.

Din perspectiva noii sale pozitii, Ion Sturza se va ocupa de identificarea si dezvoltarea tuturor oportunitatilor de colaborare ce rezulta din incheierea tranzactiei cu KMG (n.r. KMG este compania KazMunaiGas care a preluat in anul 2007 aproape 75% din actiunile Rompetrol).

KazMunaiGas, compania petroliera nationala a Kazahstanului, a semnat in data de 10 ianuarie un acord privind contractarea unui imprumut sindicalizat de 3,1 miliarde dolari, pe 364 zile, pentru a finanta achizitia grupului petrolier romanesc Rompetrol, potrivit Reuters. Anuntul a fost facut de catre ABN AMRO, Calyon si Credit Suisse, care au intermediat acesta operatiune.

KazMunaiGas a anuntat in august 2007 ca a semnat un acord privind preluarea unei participatii de 75% din Grupul Rompetrol, tranzactie estimata la 3,6 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri