Compania romano-americana „Rom Divers Auto“ va investi peste 20 de milioane euro in constructia unei fabrici de biodiesel, care va fi amplasata in zona industriala a orasului aradean Nadlac, potrivit NewsIn.

Materia prima pentru fabrica de biodiesel va fi asigurata de la agricultorii din localitate, dar si de la cei din alte zone ale judetului, potrivit primarului orasului Nadlac, Vasile Ciceac.

„Investitorul a demarat deja procedurile pentru efectuarea planurilor urbanistice zonale si de dezvoltare. Investitia va fi realizata pe o suprafata de 11,8 hectare. La aceasta fabrica vor fi create aproximativ 150 de locuri de munca, iar poluarea va fi zero“, a declarat Vasile Ciceac.

Biodieselul este un combustibil care are caracteristici identice cu ale motorinei, dar, spre deosebire de aceasta, nu este un derivat al petrolului, ci este derivat din ulei vegetal sau animal. „Aceasta fabrica va insemna in primul rand o piata de desfacere pentru agricultorii din Nadlac, unde exista 12.600 de teren agricol. Astfel, cerealele vor fi preluate de la producatorii agricoli de fabrica de biodiesel. Intrucat cantitatile de cereale provenite din Nadlac nu sunt suficiente, la aceasta fabrica vor fi aduse cereale si din alte zone ale judetului“, a mai spus primarul din Nadlac.

Compania „Rom Divers Auto“ va mai construi in Zona Industriala Nadlac, pe o suprafata de 4,5 hectare, o zona de servicii, care va curpinde o statie de distributie a carburantilor, un hotel, o parcare pentru autotrenuri, o parcare pentru autoturisme si un supermarket. De asemenea, investitorul va mai construi, pe o parcela de 11,7 hectare, hale industriale pentru productia de semifabricate si componente pentru autoturisme.

„Odata cu finalizarea investitiilor din Zona Industriala vor fi create peste 600 de locuri de munca. Este important ca putem asigura locuri de munca pentru localnici, pentru ca, dupa desfiintarea punctului vamal de la Nadlac, multi locuitori ai orasului au ramas fara un loc de munca“, a afirmat Ciceac.

Zona Industriala de la Nadlac va beneficia de toate utilitatile, iar reprezentantii administratiei locale sustin ca numarul investitorilor va creste, deoarece aceasta se afla in apropierea autostrazii de pe culoarul IV Pan European, tronsolul Nadlac - Arad - Lugoj.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
P&G deschide o fabrica de capsule detergent in Urlati