Potrivit CC, Agricover Buzau, Dl. Jabbar Kanani si Bunge Romania au incheiat un contract de colaborare comerciala, care stabileste termenii si conditiile relatiilor comerciale dintre parti, in domeniul procurarii si comercializarii granelor (grau, orz, porumb) si semintelor oleaginoase. De asemenea, contractul stabileste si conditiile in care SC Agricover SA Buzau va furniza servicii de depozitare si transport a granelor si semintelor de floarea soarelui, srotului de floarea soarelui si soia pentru SC Bunge Romania SRL. SC Agricover SA Buzau nu activeaza in prezent pe piata serviciilor de transport, dar intentioneaza sa patrunda pe aceasta piata, se precizeaza in comunicat.

Contractul stabileste dreptul de preemptiune al societatii Bunge Romania pentru cumpararea semintelor de floarea soarelui si a granelor.

"In situatia in care partile nu cad de acord asupra conditiilor de vanzare-cumparare a semintelor de floarea soarelui si a granelor, SC Agricover SA Buzau are dreptul sa le ofere tertilor, in conditii care nu trebuie sa fie mai favorabile decat cele oferite societatii Bunge Romania SRL. Acordul are un termen de valabilitate de doi ani, care poate fi extins automat cu o perioada de doi ani, cu exceptia cazului in care Consiliul Concurentei emite o decizie prin care impiedica prelungirea", se mai mentioneaza in comunicat.

Citeste si:

Agricover Buzau face parte din grupul Agricover, grup care desfasoara o serie de activitati in domeniul producerii si comercializarii semintelor oleaginoase, comercializarii uleiurilor comestibile, pesticidelor, ingrasamintelor chimice si in domeniul comercializarii si depozitarii cerealelor.

Bunge Romania face parte din grupul Bunge, grup international de societati angajate in diverse activitati in domeniul agroalimentar, ce includ comercializarea de ingrasaminte si cereale si productia de srot, uleiuri comestibile si alte produse alimentare.