Santierul naval Daewoo Mangalia Heavy Industries isi aduce forta de munca din sud-estul Asiei pentru ca muncitorii din aceasta zona presupun costuri cu 20 pana la 30% mai mici , a declarat, potrivit NewsIn, directorul de resurse umane al Daewoo Mangalia Heavy Industries, Gemal Memetcea.

"Avem formalitati pentru aducerea a 125 de lucratori din Vietnam. Avem deja 57 de muncitori vietnamezi si inca 11 vor sosi in perioada urmatoare", a mai declarat Gemal Memetcea. Directorul de resurse umane a mai adaugat ca 50 de persoane din Sri Lanka sunt de asemenea in faza de intocmire a formalitatilor.

La Daewoo Mangalia Heavy Industries, in afara muncitorilor vietnamezi mai lucreaza 49 de cetateni chinezi si 48 de cetateni moldoveni. Acestia activeaza ca sudori, electricieni, vopsitori etc. Gemal Memetcea a precizat ca pentru aducerea unui personal cu studii superioare compania este in faza de tatonare.

"Acum tatonam pietele din Sri Lanka si India. Ne intereseaza proiectantii", a declarat directorul de resurse umane.

Muncitorii straini sunt cazati in camine din zona santierului. "Am cumparat un camin undeva in zona Venusului, pe care l-am renovat. Acolo vor locui muncitorii vietnamezi", a mai spus Gemal Memetcea.
Daewoo Mangalia Heavy Industries a anuntat luni ca a inceput o actiune de reangajare a muncitorilor calificati, care, la un moment dat au parasit compania, iar acum doresc sa revina in cadrul societatii.

Pana in prezent, muncitorii care au parasit compania, puteau fi reangajati numai de catre Daewoo Mangalia Management Resurse Umane. Pentru o perioada limitata de timp insa (pana pe 30 aprile 2008) conducerea companiei a decis sa-i reangajeze in cadrul Daewoo Mangalia Heavy Industries, pe cei care au plecat si doresc acum sa se intoarca.

Una dintre cele mai importante avantaje ce se ofera in momentul reangajarii este salariul, considera reprezentantii companiei. Restabilirea acestuia se va face conform nivelului si grilei de salarizare de la data plecarii, iar contractul individual de munca se va incheia pe perioada nedeterminata.
Conform datelor companiei 1026 de muncitori au plecat de la Daewoo Mangalia Heavy Industries.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Daea: Vrem sa lucram cu vietnamezii la vaccinul impotriva pestei